Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Rundtur i Himalaya

Rundtur i Himalaya

Flere og flere mennesker har oppdaget fjellets sjarm og den flotte naturen der oppe. Med stadig flere som tar turen oppover i høyden er behovet for overnatting også økt ganske mye i de siste årene. Dette gjelder de fleste fjellområder verden rundt, det dukker stadig opp nye overnattingsmuligheter enten det er nybygg eller om det er ombygde hus så har tilbudene nå blitt ganske mange. Bra er jo det, for en vellykket fjelltur er jo selvfølgelig avhengig av ett bra overnattingstilbud.

Jilling Terasse

Jilling Terasse

Ved den lille byen Matial Village finner man fjellstua Jilling Terasse godt oppe i fjellsiden. Utsikten herifra er utrolig flott, man ser utover dalen under og man ser fortsettelsen av Himalayas fjell videre innover.Selve bygget stammer i fra 1930 tallet, men det er jo selvfølgelig oppgradert til dagens standard som er tilfredsstillende for de fleste av oss. Selv om mesteparten av huset er oppgradert har man beholdt den samme stilen som da huset var nytt. En flott bygning med mye historie. Her kommer man rett ut i naturen utenfor døra, ett ypperlig sted for de som elsker å gå på tur ute i naturen. Det er jo ett rikt dyreliv her oppe og er man heldig får man se mange forskjellige dyrearter på turen ute i naturen. Fuglelivet her er også godt kjent, med mange forskjellige arter. Man velger selv om man vil rusle rundt på egenhånd på de mange stiene rundt omkring i området eller om man vil ha med seg lokalkjente som da kan vise det de beste plassene å besøke.Naturen viser seg i fra sin beste side i de forskjellige årstidene og man kan virkelig nyte freden og roen her oppe i fjellet, en flott måte å koble vekk hverdagslivets stress og mas. Jilling Terraces har noen små tilstelninger i løpet av året, den ene av dem er Braiding Workshop med den kjente designeren Errol Nelson Pires. Det er en form for fletting av for eksempel armbånd som han har blitt godt kjent for.Han holder da kurs om hvordan man skal selv kunne gjøre disse forskjellige typene av fletting som han benytter seg av.

Oak Charlet

Ved foten av Himalaya langt inne i skogen ligger tempelbyen Mukteshwar og oppe i fjellsiden der finner man Oak Charlet nydelig plassert. Stedet ligger på 2000 meters høyde over havet og man har også her en fantastisk utsikt utover dalen under og bortover i fjellet. Stedet har bare fire dobbeltrom som alle har fantastiske panorama utsikt utover Gahana Valley, ett lite men flott og intimt overnattings sted. Her er det ganske mye og få med seg i nærområdet, om man er litt sportslig anlagt kan man delta på fjellklatring, rappeling, Mukteshwar Maraton eller The Kamaon Himalaya Ride som er ett sykkel løp.Det finnes også mange forskjellige templer i området, Shikara tempel of Jageshwar, Suray su tempel of Kataarmal, Lord Shiva templer og noen flere templer nede vad elven Kapileshwar. Lett og få dagene til å gå her oppe. Man har også Jim Corbett Tiger Reserv rett ved som det er verdt å ta turen til.