Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » På tur til Island

På tur til Island

Det har blitt utrolig mange mennesker med årene som liker å ferdes oppe i fjellene rundt omkring i verden. Denne stadige økningen til fjellturismen har bidratt til mange nye flotte overnattingsteder i tillegg til de gamle gode stedene der oppe i høyden. Dette gjelder da gjerne for de som bare passerer og for de som setter av fritiden som ferier og lignende, den flotte naturen og det rike dyrelivet oppe i høyden er en fantastisk måte å slappe av på.

Brekka Lodge

Brekka Lodge ligger bare 45 minutters kjøring i fra Reykjavik med flott utsikt over havet og fjorden Hvalfjørur med fjellet Solur liggende rundt.Her finner man en utrolig flott natur med Glymur fossen ikke langt unna, denne fossen har ett vannfall på rundt 200 meter og er virkelig ett flott syn. Hraunfossar og Barnafoss ligger heller ikke langt unna fjellstua, en passendagstur det å besøke disse flotte vannfallene.

Island er jo godt kjent for sine varmekilder og man har ved Reykholtsdalur varmekilden Deildartunguhver rett ved. Man finner flere varmekilder og masse flott natur om man velger å følge Golden Circel ruten som tar deg på en flott rundtur i området. Dette stedet har ikke noen restaurant men det har ett fult utstyrt kjøkken som man da lager maten i selv.

Bergporshvoll

Bergporshvoll

Ved Hvolsvollur ligger fjellstuen Bergporshvoll flott til, dette er ett gammelt historisk sted på Island som er vert ett besøk. Det er historien om Njall som kom i fra Bergporshvoll og Gunnar i fra Hlioarenda som er i fra 1000 års tallet. Historien handler om vikingene i området på den tiden, hele historien finner man inne i Saga Centret som ligge i Hvolsvollur.Også her finner man en virkelig flott utsikt ut over havet og man er omgitt av fjellene Hekla og Prihyringur og isbreen Eyjafjallajoukull. Fjellstuen er en del av gård som også holder sauer så her får man ett innblikk i det Islandske bondelivet. Man har her hester som man kan leie om man er hestevant og liker å utforske området i fra hesteryggen.Dette stedet har like flotte opplevelser uansett årstid og om man velger rett årstid kan man nyte det fantastiske nordlyset som danser på himmelen.

Hamaragil Lodge

Innerst inne i Eyjafjordur ligger Hamaragil Lodge ikke så langt utenfor byen Akureyri. Stedet har som de fleste andre steder her på Island en fantastisk utsikt, man sitter utenfor og kikker utover fjorden samt fjellene rundt fjellstua. Det er mange muligheter her for turer rundt omkring i området, fjellene Laugarfell og Vaolaheioi samt fossefallene Aldeyjarfoss, Dettifoss og Godafoss. Dette er virkelig flotte steder som man burde ta seg tid til å besøke om man er i området.

Men det er ikke bare fjellene som man burde besøke, en tur til en spesiell dal som kalles Flateyjardalur ikke så langt unna. Her finner man en veldig flott dal med en fantastiske flott natur. Turen til Peistareykirs varme mudder kilder er også ett sted de tilreisende anbefales til å besøke. Dyrelivet i området er også rikt så her får man virkelig følelsen av å være ute i naturen.