Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » På fjellet i Canada

På fjellet i Canada

Det å legge ferieturen til fjellet blir det flere og flere som gjør. Der kan de nyte den friske luften og den flotte natur opplevelsen de får der oppe. Det er ikke bare her i Norden vi har et flott fjell landskap. Det finner man i mange land omkring i verden. Ett av disse stedene som kan minne om våre egne fjellområder finner man i Canada med sine flotte fjell og overnattings muligheter får man ett flott opphold her.

Paradise Lodge & Bungalows

Rett ved Lake Louise ligger Paradise Lodge & Bungalows idyllisk til mellom Yoho Nasjonalpark, Banff Nasjonalpark og Mount Temple. Hotellet er en familiebedrift som har vert i familien Pedersens eie i over 50 år nå. Stedet er bare åpent om sommeren, litt synd egentlig for dette er ett flott sted også på vintertid. Her har man mange muligheter til og komme seg opp på fjelltoppene i området som det er flere av, man kan ta turen til fots eller ta seg en gondoltur opp. Det er mange flotte merkede løyper her som man kan følge til fots eller på sykkel. Fiske er også flott her, med kano eller robåt kan du farte rundt på små sjøene i området eller ta deg en fisketur tur på Bow River. For de som liker litt mere fart ute i elvene anbefales Kick Horse River, her går det virkelig unna nedover.

Cariboo Country Inn & Double C Ranch

Cariboo Country Inn & Double C Ranch

Ved Cariboo fjellet ligger sjøen Horsefly Lake og i sydenden av sjøen rett ved vannkanten finner man Cariboo Country Inn & Double C Ranch. Dette er et flott og idyllisk sted sommer som vinter med masse av aktiviteter i området. Du finner badestranden rett ved som også har kano og båtutleie som du kan benytte deg av. Dra på fisketur eller padle rundt i de elver og sjøer som finnes i området, det sies at det er godt med fisk i disse vannene. Her kan du også leie deg en motorbåt om det frister og stå på vannski eller ta litt lengre turer utover Horsefly Lake. Det er mange løyper som du kan velge imellom i fjellet og terrenget rundt, her er det glemte gullgraver byer, Archie Creek Falls, Moffat Falls og Horsefly Falls er noen av fossefallene i området. Her har mang mange husdyr på ranchen og tar man turen ut i naturen rundt vrimler det av dyreliv der også. Det arrangeres forskjellige show og festivaler her hvert år, Arts on the fly, Horefly musikk festival og det største rodeo showet i British Colombia som kalles Williams Lake Stamped.

Glacier Mountain Lodge

Mellom Cariboo og Monashee fjellene ligger Glacier Mountain Lodge. Det er ikke langt unna elvene Blue River og North Thompson River og sjøen Mud Lake hvor man kan leie seg båt eller kano for ut utforske området i fra vannet. Om du heller velger landeveien finner du Well Gray, Cariboo Mouthain og Brwron Lake som alle er Provincial parker i nærheten. Stedet egner seg vinter som sommer med oppsatte turer med snøskuter om vinteren og ATV turer på sommeren.