Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri

Vi slipper ikke helt taket i Telemark enda hvor vårt siste stopp var på Lifjellstua. Om vi tar bilen, og kjører opp til Seljord og Flatdal – kommer vi straks til dette flotte stedet vi nå skal besøke. Som dere sikkert allerede har forstått, så liker jeg Telemark veldig godt. Ja jeg har kanskje sagt det også, men jeg slutter aldri å bli imponert over dette fylket. Der det ligger mellom Østlandet og Vestlandet, i all sin prakt med fjell og daler. Stedet vil skal bli bedre kjent med, er ikke noen fjellstue. Men det ligger vakkert til, med flott utsikt ut over Flatdal. Veien fra Flatdal og opp til Svartdal, minner mest om en miniatyr av Trollstigen. Midt i disse bakkene, ligger Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri

Dette er et sted med lange tradisjoner, det er ikke rent få som har stoppet her på sin ferd. Det er nok mange årsaker til at Nutheim Gjestgiveri, har bestått helt siden 1877. Her finner du ikke den typiske veikromaten, men god hjemmelaget mat. Menyen er ikke veldig stor, men det som serveres er det kvalitet over. Jeg for min del setter mest pris på en slik meny, fremfor mange retter som egentlig ikke smaker noen ting.

Noen eksempler fra menyen

Noen eksempler fra menyen

Som sagt så er ikke menyen så stor her, men man trenger ikke gå sulten ut av døren av den grunn. Lunsjtallerken består av røkt svinekam som er marinert med sennep, med godt stekte poteter. Tilbehør til dette, er remulade og salat. Av andre retter fra menyen, kan det nevnes: Rekesmørbrød, tomatsuppe med parmesan ost, omelett og oste pai. Nystekte vafler, kringle med mandler og hjemmebakt gulrotkake. Om ikke dette frister, så vet ikke jeg. Jeg synes i alle fall maten deres, er helt utsøkt.

Treretters middag på kveldstid

Om man kommer innom Nutheim etter klokken 18.00, kan de by på hjemmelaget treretters middag. Dette er absolutt å anbefale, i alle fall smaksmessig. Prismessig kommer nok ikke Nutheim så godt ut, det er i overkant dyrt der. Men det er kanskje prisen man må betale, for å være gjest på et sted med hjemmelaget mat i slike omgivelser.

Kaffe i sølvkanne ute i hagen

Det å sitte å nyte utsikten, med god hjemmelaget kaffe midt i hjerte av Telemark – ja kan det egentlig bli bedre. Her ser man langt inn i fjellene, både øst og vest for Flatdal som ligger i dalbunnen.

Kjente kunstnere på Nutheim

Det at mange kjente kunstnere har besøkt og bodd her, er ikke vanskelig å oppdage når man kommer innenfor veggene. Det finnes flotte kunstutstillinger både i hovedhuset, og på låven. De kom hit for å hente inspirasjon, og med mange flotte naturmotiver rett utenfor husveggen. Det er kunstnere med navn som; Johannes Rian, Kai Fjell, Henrik Sørensen og Harald Kihle. Nutheim gikk under navnet «Kunstnerhotellet» Dette fordi de oppsøkte nettopp Nutheim, på grunn av stedets beliggenhet.

Hyggelig betjening

Man vil oppleve en helt annen betjening enn det man er vant til, på et lite og intimt sted som Nutheim. De gjør absolutt alt for at du skal trives, og føle deg velkommen. Eneste som trekker litt ned på idyllen, er at stedet ligger helt inntil hovedveien. Dette kan naturlig nok gi noe støy fra biltrafikken.