Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Norske fjellstuer 2

Norske fjellstuer 2

Det er mange som gjerne trekker opp mot fjellene når de har muligheten til det. Helgeturer eller lengre ferieturer har blitt enormt populært.

Vi har utrolig mye fin natur her i landet, også oppe i fjellområdene er det utrolig mange flotte steder. Her finner man noe for enhver smak i alle de fire årstidene vi har og det er alltid noe og finne på rundt omkring fjellstuer og andre overnattingsmuligheter.

Tuva Turisthytte

Tuva turisthytte ble bygget i 1915 og ligger 1200 Meter over havet, som ikke er langt unna Ustaoset og Skurdalen. Dette er en familiebedrift hvor det er 4. generasjon som i dag driver stedet og det er en av de eldste privat eide hyttene på Hardangervidda. Tuva er en av ganske mange turisthytter du finner på Hardangervidda, vi tar med noen flere i området.

Åan Turisthytte

Åan Turisthytte som ligger ved Ossjøen, ikke langt fra Numedalslågen og er et flott sted for fjellfiske. Også dette er en familiebedrift hvor dagens vertskap er den 3. generasjonen som driver stedet. Bygningene er i fra 1800 tallet som blitt restaurert men har beholdt sin opprinnelige stil, de første gjestene kom hit allerede i 1923.

Krækkja Turisthytte

Krækkja Turisthytte

Krækkja Turisthytte den eldste turisthytta på Hardangervidda, bygd i 1879. Den ligger ved sjøen Store Krækkja som ikke er langt fra grensen mellom Buskerud og Hordaland. Den har en flott og idyllisk beliggenhet som innbyr til mange aktiviteter sommer som vinter. Her kan du leid kano og ta deg en fredelig tur og slenge ut fiskestanga om du vil, eller ta deg en spasertur i fjellområdet rundt. Helligskogen fjellstue ligger i syd enden av Galggojavri sjøen rett ved grensen til Finland. Stedet er fra 1846 og var en viktig skyss stasjon i området hvor det foregikk en god del handel med Finland. Stedet het ikke Helligskogen på den tiden men het Pyhaouta navnet ble byttet ut i 1900 da det ble bestemt at alle fjellstuene i Norge skulle ha Norske navn. Stedet innbyr til flotte turer i naturen sommer som vinter og i Galggojavri kan man gjerne prøve fiskelykken. Mollisjok fjellstue ligger i Karasjok kommune i Finnmark rett syd for Lesjavri sjøen. Beliggenheten er langt fra allfarvei omtrent midt på Finnmarksvidda, så her må man ta beina i bruk for å komme frem. Men turen er absolutt verdt det, dette er et virkelig flott område, både sommer som vinter. Kjempeutsikt utover vidda som frister til fjellturer sommer som vinter. Lesjavri sjøen er godt kjent for sitt gode fiske, en av de mest fiskerike vannene i fylket. Rett nordover ligger Gaissene fjellmassivet som rager 1100 meter over havet, fjellstua ligger på omtrent 400 meter over havet så man kan få en flott tur opp i høyden. Opprinnelsen av stedet går helt tilbake til begynnelsen av 1800 tallet, men slik som det er i dag ble satt opp i 1920 da som en betjent helårs fjellstue. Men det gikk med den som det meste av bebyggelsen i Finnmark under krigen, stedet ble brent ned, men ble bygd opp igjen i slutten av 40 tallet. I dag er det den 5. generasjon i rekken av familien Eriksen som drifter stedet.