Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Norske fjellstuer 1

Norske fjellstuer 1

Norge har veldig mange flotte fjellområder og det er utrolig mange muligheter for overnatting og hvile i de Norske fjell. Det er på mange steder også lagt opp ruter og løyper slik at man rekker fra en fjellstue til den neste på en dagsetappe, så da er det bare å velge hvilken rute man foretrekker og ta på sin fjellvandring tur. Men det er ikke bare på fjellet man finner gjestegårdene, de ligger også nede i dalstrøkene mellom fjellene og egner seg godt som utgangspunkt for fjellturene.

Camp Birtavarre

Camp Birtavarre ligger flott til ved elven Gaivuoneatnu ved Birtavarre. Det ligger flott til i Kåfjord i Troms. Dette er et flott utgangspunkt for mange aktiviteter med elv, hav og fjell rett i nærheten. Her finner du strikkhopp ved Lyngenfjorden, Manndalen Sjøbuer, båttur på ”Ishavet”, Alta Canyon, isfiske og trugeturer på Kåfjorden og fjellklatring i Halti- Raisduottarhhaldi mm.

Fagerheim Fjellstue

Fagerheim Fjellstue

Om en tar turen østover på riksvei 7 kommer man så til Fagerheim Fjellstugu, som ligger flott og idyllisk til i vest enden av Store Krækja Sn på 1177 moh. Fagerheim ble til i 1936 av en gårdbruker fra Geilo som brukte stedet til sommerfjøs og støl drift om sommeren. Den fine beliggenheten ved Store Krækja Sn lokker med fjellfiske og herlige naturopplevelser. For de som skal være med i Skarverennet 2018 vil Fagerheim være et godt utgangspunkt, da løypa ikke går langt unna.

Dyranut Fjellstue

Dyranut fjellstue ligger ved Rv 7`s høyeste punkt 1245 meter over havet og rett nord for Vetle Skiftes sjøen. Åpner for sommeren 1. juli til holder åpent til 10. september. Vinterstid har de åpent fra 24. mars til 17. april. Et flott sted og tilbringe påsken på. Her finner man også mange aktiviteter som passer de fleste som er ute på tur. På vinteren kan man være med på ekspedisjons trening, hundekjøring og kiting som er noen av aktivitetene da. Om sommeren kan man være med på rideturer og kløvturer eller ta en fottur på egenhånd i merkede løyper. Attraksjoner i nærheten som Sysendammen og Vøringsfossen er også vel verdt et besøk.

Vollan Gjestestue

Vollan gjestestue i Nordkjosbotn ligger midt i byen, med hav og fjell rett ved er også dette stedet et fint utgangspunkt for aktiviteter både til havet og til fjells. Stedet ble brukt som offiserbrakke under krigen, det ble så overtatt av G. Lydersen rett etter krigen og gjort om til gjestestue. Det ble foretatt flere utvidelser med tiden og i dag har man 3 bygg med hotellrom og hybelrom. Med Store Russetind på over 1400 Moh rett ved er det et bra startsted for en klatretur, eller en tur opp Perstinden, Istinden eller Halvorsfjellet her har man muligheten for noen flotte turer.

Mårbu Seter og Fjellstue

Mårbu seter og fjellstue ligger ved nordenden av Mår rett ved grensen mellom Buskerud og Telemark. Også her kan man oppleve storslått Norsk natur både sommer som vinter. Stedet har åpent hele sommersesongen, men er åpent om vinteren kun for forhåndsbestilte gruppeturer. Stedet har flere aktiviteter som jakt da på rype og reinsdyr, fiske, turgåing på merkede løper eller ta en tur på de omliggende toppene på egen hånd.