Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Lifjellstua i Telemark

Lifjellstua i Telemark

Det at Norge har mye vakker natur å by på, er det vel liten tvil om. Selv har jeg lagt min elsk på Telemark, dette er et av mange flotte områder i Norge. Men det er noe særegent med Telemark, og ikke minst variasjonen fra kystlandskapet ved Kragerø – videre opp i den flotte fjellheimen.

Lifjellstua er nok viden kjent, men allikevel ikke så kjent som en del fjellstuer i Jotunheimen og Rondane. Men det er nok noe av det jeg liker med Lifjellstua, og området rundt – at man kan ta en fjelltur uten å gå i kø innover i fjellheimen. For meg er fjellet ro og avkobling, folk og mas har jeg nok av ellers i hverdagen. For meg er fjellet restitusjon, fjernt fra byens larm og stress. Bare kjenne den friske fjelluften, ikke noe bilstøy eller eksos i luften. La oss bli litt bedre kjent med Lifjellstua, det er bare å få på seg fjellskoene og pakke sekken folkens.

Lifjellstua

Eller som de sier på lokal telemarksdialekt «Lifjellstova». Dette er en 60-år gammel fjellstuer, med andre ord ikke veldig gammel til en fjellstue å være. Men idyllen og gjestfriheten man finner her oppe, den skal man lete lenge etter.

Nye eiere

I 2017 kom det nye eiere av Lifjellstua, fem venner fra Bø gikk sammen og kjøpte den flotte plassen på Lifjell. Etter en runde med oppussing, ble den åpnet igjen i juni 2017. Det er alltid spennende når nye koster tar over, men for meg så virker det som de har bevart den gamle atmosfæren – og samtidig tilført stedet en del nytt. Med tanke på at ingen av de nye eierne hadde noen erfaring fra hotelldrift, kastet de seg nok ut i noe de ikke helt ante omfanget av. Men det har blitt skikkelig bra, det er det ikke noen tvil om.

Norges hyggeligste fjellstue

Norges hyggeligste fjellstue

Dette er påstanden deres, og jeg kan skrive under på at det stemmer. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke har besøkt alle fjellstuer i Norge, men om jeg tar feil så kommer uansett Lifjellstua høyt opp på lista. Nærheten til høyfjellet, tradisjonsrik mat, drikke fra mange verdenshjørner og ikke minst et hjemmekjært vertskap. Det er med disse ingrediensene de skal ta Lifjellstua videre, som et sted folk kommer tilbake til.

Kortere fra Oslo enn til langt mer kjente destinasjoner

Det er mange av gjestene på Lifjellstua, som er lokale telemarkinger. Men mange kommer også mer langveisfra, det er stadig utenlandske turister som gjester Telemark. Om man kommer med tog, er det Bø stasjon som er stasjonen man skal gå av på. Det finnes også Ekspressbusser fra Oslo, som går til Bø og Seljord. Mange gjester fra Oslo, har funnet ut alle fordelene med Lifjell. De velger Lifjell fremfor kjente destinasjoner som Geilo og Hemsedal, som faktisk ligger lenger fra hovedstaden.

Jotunheimen i miniatyr

I området rundt Lifjell, er det ikke mindre enn 20 fjelltopper på cirka 1100 meter over havet. Dette får mange til å si at Lifjell, er omtrent som Jotunheimen men mye mindre.