Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Flotte fjellstuer

Flotte fjellstuer

Vi har hørt mange si, fjellet kaller. Det kan man ikke si noe på, for vi har utrolig mange vakre fjellområder i landet vårt. Om det bare er en kort dagstur eller om det er en lengre ferietur nyter man den storslåtte naturen oppe på fjellet.

Overnattingsmulighetene er mange, enten man er oppe på selve fjellet eller om man befinner seg i dalene rett ved. Her kan man få nyte soloppgangen ved fjellene og virkelig få slappet godt av.

Mårbu Turisthytte

Mårbu Turisthytte finner man ved Mårvatnet helt oppe ved nordenden, like ved grensen mellom Buskerud og Telemark. He kan du leie deg en båt og ta deg en fisketur ut på Mårvatnet eller ta deg en ridetur med hestene som de har. Her finns det også griser og høner, en liten bondegård. Stedet er egnet for fotturer om sommeren og skiturer om vinteren.

Rauhelleren Turisthytte

Rauhelleren Turisthytte

Rauhelleren turisthytte som ligger rett ved Halnefjorden og Skaupa, her er det ingen bilvei frem til Turisthytta, så det blir noen km og gå enten fra Skaupa, det er omtrent 13 km eller fra Tinnhølen, da er det omtrent 18 km. Det bli en flott spasertur gjennom fjellheimen som tar mellom 3 til 5 timer, kommer jo litt an på formen og farten. Rauhelleren turisthytte ble satt opp i 1925 etter en noe vanskelig prosedyre med demontering av en jakthytte på Skurdalsåsen og flyttingen over til Rauhelleren, noe som tok flere år og gjennomføre. Her er det gode muligheter for fiske og jakt, Geitvassdalen er ett kjent fiskevann, og foretrekker du jakt er dette et flott område for rypejakt.

Haukeliseter Fjellstue

Haukeliseter fjellstue finner man ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, idyllisk til rett ved Ståvatn og med Rv E 134 rett ovenfor er det enkelt og komme seg dit. Her er det også mange aktiviteter man kan bli med på i området, skiturer med turleder, flere merkede ski løyper, hundespann kjøring, forskjellige aktiviteter for barna, 2 flotte skianlegg rett ved for de som liker utfor og fart og bålkos mm. Her er det nok og finne på. Haukeliseter er også et populært sted for konferanser og bedriftsmøter.

Haldne Fjellstue

Haldne Fjellstue ble bygget i 1933 av Lars Liseth som sammen med kona drev stedet fra starten av, det var en familiebedrift frem til 2016 da den ble solgt til G Tormondsgard og I Dalen som driver stedet i dag. Hardangervidda byr på mange aktiviteter, fjellvandring hvor du stort sett kan gå hvor du vil eller om du vil følge oppmerkede løyper så finnes det og, fiske etter fjellørret sommer som vinter, men husk fiskekort, sykkelturer. Her finner du Tinnhølveien og en av landets vakreste sykkelveier nemlig Rallarvegen, båttur på Halnefjorden med Halnekongen. Vøringsfosse finner man også i nærheten, en av Norges mest besøkte turist attraksjoner med ett fossefall på 154 meter er det ett utrolig skue, kulturminner, ski turer med godt oppmerkede løyper for de som foretrekker det fremfor og gå fritt uti fjellheimen. Hardangervidda Sentret som ligger bare 40 min unna hvor man kan se på naturen, dyrelivet, klimaet og kulturhistorien i området.