Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Fjellstuer i Sverige

Fjellstuer i Sverige

Det og ferdes oppe i fjellene har blitt en populær fritids aktivitet og feriemål for mange. Mange velger å kjøpe hytter eller leiligheter i boligkomplekser som er satt opp på fjellet.

Men man kan få utrolig mange overnattinger på de forskjellige fjellstuene og andre steder hvor de leier ut til overnattinger for den prisen man betaler for ei hytte eller leilighet.

Fordelen er jo også at man kan flytte på seg etter eget ønske og behov, ikke bare være på ett sted på sine fjellturer.

Vålådalen Fjellstation

I Vestre Jemtland like ved Ottefjellet og Ottesjøen finner vi Vålådalen Fjellstation, den ligger idyllisk til rett ved Vålådalen naturreservat.

Stedet åpnet for gjester i starten av 20 tallet, da var det den Svenske turistforeningen som drev stedet. I dag er stedet i privat eie men med samarbeid med turistforeningen.

Med over 200 sengeplasser er det et ganske stort sted, man kan velge mellom vanlige rom, rom med fire senger, hytte med to senger, hytte med fire senger eller hytte med opp til og med ti sengeplasser.

Her finner man butikk, lekerom, sauna og servering med mere. Her kan du også bestille deg guide om du vil ha med deg kjentfolk på dine turer i fjellet.

Stedet egner seg like godt på sommer som vinter med mange aktiviteter og være med på. Det er lagt opp til merkede løyper om man vil følge disse og med mange turstier som fører innover i Jemtlandsfjellet er dette ett ypperlig starts sted for de som vil vandre videre innover i fjellheimen.

Blåhammaren Fjellstation

Blåhammaren Fjellstation

Oppe i Blåhammaren fjellet finner man Blåhammaren Fjellstation, her er det ikke bilvei frem så her må man ta i bruk beina. Det ligger tre parkeringsplasser ikke så veldig langt unna, ved Rundhøgen som ligger rundt ti kilometer unna, ved Storvallen som ligger rundt fjorten kilometer unna og Storulvån som ligger rundt tolv kilometer unna.

Stedet eies og drives av den Svenske turistforeningen, den har den høyeste beliggenheten av foreningens feltstasjoner med over 1000 meter over havet.

Stedet har vert åpent helt siden starten på 1910 tallet og har rundt 60 sengeplasser og tilby sine fjellvandrere.

Her har man en liten butikk, utleie av fritidsutstyr og sauna. Stedet egner seg godt til både sommer og vinter turer med oppmerkede løyper og turstier.

Sylarnas Fjellstation

For og komme til Sylarnas Fjellstation må man også her ta beina i bruk, nærmeste bilvei ligger omtrent 16 kilometer unna ved Storulvån. Det er muligheter for og ta sykkelen innover da det er stier som er egnet for dette.

Også dette stedet eies og drives av den Svenske turistforening og med over 100 sengeplasser er det godt om plass her. Man finner butikk her, badstue, utleie av fritids utstyr og guider som kan bli med deg på turen.

Flere drar hit opp for å bestige Storsylen som rager over 1760 meter over havet eller velger de seg og ta dagsturer rundt omkring i fjellet.

Det er ikke vanlig på hoteller og andre overnattings steder og kunne ta med seg husdyr, men faktisk er det lovlig her så du kan gjerne ta med deg hunden din på turen.