Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Fjellstuer i Sverige 2

Fjellstuer i Sverige 2

Det å ferdes rundt omkring i fjellet frister mange mennesker, enten det er på dagsturer, helgeturer eller en lengre ferietur har det blitt mange som nyter freden og roen oppe i fjellet.

Det viktige er å planlegge turen godt, været kan endre seg drastisk på utrolig kort tid oppe i høyden. Det og ha på seg og med seg nødvendig utstyr for og gjøre turen så fin som mulig er veldig viktig.

Saltoluokta Fjellstue

Ved grensen til Jokkmokk og Gællivare kommuner finner vi Saltoluokta Fjellstue, den drives og eies av den Svenske Turistforeningen. Fjellstuen har eksister siden starten på 1890 tallet og har blitt flittig benyttet av fjell vandrere opp igjennom årene. Her er det ingen veiforbindelse så du må ta i bruk beina for å komme deg hit. På sommeren kan du benytte deg av båten M/S Langas i fra Kebnats som går over sjøen Langas og legger til bare 200 meter i fra fjellstuen. På vinteren går man over isen på Langas, det er en tur på omtrent fire kilometer med godt merket sti. Stedet egner seg godt som utgangspunkt for videre ferdsel innover i fjellet, Sarek, Padejelanta og Muorkke nasjonalparker ligger ikke så langt unna. Her har man butikk, kafe, lekerom, kanoutleie, ski utleie, badstue, guider og annet frilufts utstyr for utleie. Så her kan hele familien få seg en virkelig flott opplevelse i fjellet. På sommeren arrangeres det også musikkfestivaler her oppe, det er både lokale og kjente artister som opptrer her.

Storulvån Fjellstue

Storulvån Fjellstue

I Åre kommune som ligger i Jemtland finner vi Storulvån Fjellstue, det er omtrent en times kjøring i fra byen Åre og rundt en og en halv time i fra Trondheim. Fjellstuen ligge ved veiens ende og er ett ypperlig startsted for og fortsette innover i fjellene rundt til fots. Stedet har vert i drift i litt over 100 år og drives og eies av den Svenske turistforeningen. Stedet ligger flott til ved sjøen Stor Ulvån som er rundt seks kilometer lang og er en del av den flotte Jemtlands triangelen som mange bruker til som sin rute rundt på fjellet. Det foregår mange aktiviteter her som passer de fleste, barna blir spesielt tatt godt vare på. Med egne barneuker, eget eventyrland og lekene ledere gjør oppholdet til de yngste til en flott opplevelse. Her finner du også Skandinavias høyeste innendørs klatrevegg om du her litt mere energi du vil ha ut etter en tur ute i fjellet. Her finner du også badstue, butikk, kafe, sykkelutleie, ski utleie og annet fritids utstyr kan også leies her.

Grøvelsjøen fjellstasjon

Rett ved Grøvelsjøen i Alvdalens kommune ligger Grøvelsjøen fjellstasjon, stasjonen påstås og være den mest miljøvennlige fjellstasjonen i verden. Det passer nok godt i disse miljøvern tider vi lever i nå. Stedet ligger flott til med panorama utsikt utover fjellene rundt hvor det er mange godt merkede løyper som tar deg videre innover i fjellet. Her har dem kanoutleie, skiutleie, butikk, fritidsutstyrs leie, cafe og en restaurant. Det arrangeres flere aktiviteter ved fjellstuen som passer for hele familien.