Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Finske fjellstuer 2

Finske fjellstuer 2

Når man skal legge ferieturen opp i høyden er det godt og vite at det er mange gode overnattings tilbud på fjellet. Enten det er helgeturer eller lengre ferieturer man planlegger ligger det til rette for ett flott opphold oppi fjellheimen.De fleste stedene har tilrettelagt for de fleste aldersgrupper med aktiviteter som passer de fleste, også småbarns familier. Det er jo godt å vite når man tar med seg de minste ut på tur.

Luostotunturi

I den lille byen Lousto rett ved Pyha Luosto nasjonalpark og elven Kitinen ligger hotell Loustotunturi idyllisk plassert. Stedet egner seg like godt sommer som vinter med mange aktiviteter som man kan bli med på her. Sykkel stier og turstier er godt merket og man får kart over de forskjellige rutene om man vil ferdes på egenhånd. Man kan ellers velge og bli med på guidede turer med overnatting på ski eller på truger. Her er det fiske muligheter flere steder i området for dem som liker den type aktivitet. På vinteren er det mange merkede skiløyper, utfor bakker og skating som trekker mange mennesker hit. Eller kanskje en safaritur på snøskuter frister, flere muligheter her. Ellers så kan hotellet by på spa opplevelser, eller en tur til nattklubben for litt karaoke og dans.

Akasihotelli

Akasihotelli

I byen Akaslomolo i Lappland ligger Akasihotelli ikke langt unna innsjøen Akaslompolo og skisenteret Yllas. Også her er det bra med aktiviteter sommer som vinter, turløyper, sykkel løyper, skisenteret som har mange forskjellige bakker. Man kan bli med på skuter safari eller ferdes på egenhånd. Hoteller har også gym, innendørs basseng, danselokaler, nattklubb og spa. Aktiviteter som man gjerne kan gjøre utover kvelden. Det er heller ikke langt unna til kjøpesenter hvor man kan få tak i det meste man trenger til ferien.

Artic Snow & Glass Igloos

Dette spesielle hotellet ligge i mellom byene Sinetta og Sonka idyllisk plassert ved innsjøen Lehtojarvi. Her har man to muligheter til overnatting, i glass iglo eller inne i snø hotellet. Begge deler har jo sin egen sjarm. Det må jo være en utrolig flott opplevelse og ligge i senga i glass iglo og se på det fantastiske vakre nordlyset. Det er nok også en spesiell opplevelse og overnatte i snø hotellet hvor til og med møblene er laget av is. Kan nok bli en litt kjølig opplevelse. Snø hotellet har forståelig nok bare åpent i fra desember til rundt mars måned. Den Finske tradisjonelle sauna har de jo selvfølgelig her samt utendørs Jacuzzi basseng. Det blir arrangert turer hit omtrent daglig i tiden hotellet er åpent, det er jo ikke bare hotellet som er spesielt. Det finnes mange is skulpturer som er plassert inne i hotellet som også er et populært mål for mange som kommer hit. Hotellets egen restaurant som også er lagd av isblokker frister med god mat og godt drikke til gjestene. Det blir jo nytt hotell og is kunst hver vinter så det blir jo en god variasjon for gjestene som besøker stedet vinter etter vinter.