Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Et utvalg av fjellstuer i Jotunheimen

Et utvalg av fjellstuer i Jotunheimen

Jeg kan vel si at jeg har besøkt de fleste av fjellpartiene i Sør-Norge, og noen har det også blitt lenger nordover i landet. Men Jotunheimen er og blir min store favoritt, og det er helt klart noe med de spesielle fjellene man finner i Jotunheimen – som tiltrekker meg veldig. Alle fjellparti og områder har sine særegenheter, og det er nok denne variasjonen som gjør det spennende å bytte mellom destinasjonene for oss fjellfolk. Nå skal vi på en rundtur i fjellheimen, for å se på noen av de mange fjellstuene som ligger og venter på deg i Jotunheimen.

Brimi sæter

På Brimi sæter kan man sjekke inne fra midtsommer, litt avhengig av sesongen og hvor raskt snøen fra forrige vinter smeltes vekk. Dette er stedet om man søker flere opplevelser på ett og samme sted, og stedet er spennende både for barn og voksne. Her finner man egenprodusert mat, gårdsdyr man kan bli kjent med, innsyn i hvordan man lager ost, og ikke minst en storslått og vakker natur.

Overnatting på låven

Overnatting på låven

Det er mye som er spesielt og unikt på Brimi sæter, og dette gjelder også når det kommer til overnattingen. Om man velger å bo enkelt og spartansk, er det mulighet til å overnatte på låven og sove på en brisk. Men de som vil ha litt mer komfort, kan booke seg inn på rom i seterhusene. På Brimi sæter har de en spesialrett som er en «4-retters skrå på-tå meny» Denne blir servert på låven hver kveld, men husk at det er bordbestilling for å sikre seg denne svært populære lokale matretten på Brimi sæter.

Ikke så lang sesong

Sæter sesongen i fjellet er ikke så lang, dette har naturlig nok med det barske klimaet som man finner i fjellheimen å gjøre. Fra cirka midtsommer til cirka skolestart, er det garantert sesong på Brimi sæter. Men for de som måtte ønske å oppsøke stedet utenom denne perioden, kan familier/grupper gjøre dette og bestille helge pakker. Perioden vi da snakker om, er fra mai måned til midtsommer, og det samme fra slutten av august til slutten av oktober måned. Det er også muligheter på ukedager i høstsesongen, for større grupper og bedrifter som ofte bruker stedet til samlinger og kursvirksomhet av forskjellig art. Brimi sæter ligger på Garmo, og det er bilvei helt frem til stedet.

Glitterheim turisthytte

Fjelltoppen Glittertind er nok kjent for de fleste av oss, og ved foten av denne ligger Glitterheim turisthytte vakkert til. Det er ikke bare Glittertind og Galdhøpiggen man finner i området rundt Glitterheim, men flere topper med høyder på rundt 2000-meter. Det er med andre ord mange muligheter, for en eller flere flotte toppturer med Glitterheim turisthytte som utgangspunkt.

Det er bra kapasitet på Glitterheim, men stedet er også svært populært og godt besøkt. Det er familien Vole som er vertskap på Glitterheim, og de kan by på en spennende og variert meny – hvor norsk fjellkost er det som gjelder.