Velkommen til bloggen

Hjem » BLOG » Alaska

Alaska

Det er utrolig mange flotte fjellområder rundt omkring i verden. Og vi Nordmenn har jo ett eget forhold til fjellet og liker å ferdes der. Mange tar en tur opp dit så fort de får en sjanse, enten korte dagsturer eller lengre ferieturer.

Fjellet er jo ett flott sted alle årstider, alle med sin egen sjarm. Vinteren med skiturer og utforløyper og sledeturer, høst og vår med sine vakre farger og sommeren kan man virkelig nyte det fjellet har å by på.

Camp Denali and North Face Lodge

Omtrent midt i Denali nasjonalpark finner man Camp Denali and North Face Lodge.

Stedet ligger flott til rett ved Moose Creek og Wonder Lake, her har man virkelig flott utsikt utover fjellene rundt stedet.

Her er det mange flotte muligheter til og vandre innover fjellene rundt, man kan fiske, ta seg en kanotur, leie robåt, nyte det flotte dyrelivet i fra sykkelen eller fotosafari.

Det arrangeres forelesninger, fotokurs, malerkurs og flere aktiviteter utover sommeren.

De arrangerer også dansegalla her flere ganger i året, så dette er ett flott sted for de som også liker denne formen for aktivitet.

Alaska Heavenly Lodge

I den lille byen Cooper Landing ligger Alaska Heavenly Lodge, nede i en dal med fjellene ruvende rundt.

Stedet ligger ved elven Kenai og med sjøen Kenai Lake rett ved og passer ypperlig til fisking.

Alaska Heavenly Lodge

Dette stedet har blitt ett populært sted og gifte seg på, de arrangerer mange vielser i løpet av året. Det er vel stilen på bygninger og naturen rundt som mange faller for, ikke så rart kanskje det er virkelig flott her.

Men det er flere aktiviteter her, fiske er jo også en stor sak her med mye fisk i elver og innsjøer, rafting, rideturer på hest, gull vasking, fotturer i fjellene eller ta flyet oppover fjellene og studere det rike dyrelivet.

Katmai Lodge

Katmai Lodge ligger flott til rett ved Alagnak River, dette stedet er også populært for fiskere da området er godt kjent for sitt flotte fiske.

Det var Mary og John Tallekpalek som satte opp en hytte her i 1979, de startet med og la fiskere få bruke stedet til hovedbase på fisketurene. Populariteten økte og de satte opp flere hytter gjennom årene og har i dag nesten 20 hytter som de leier ut.

Her har man fått mange flotte fiskeopplevelser, fisk som Pacific Salomon, Rainbow Trout, Artic Grayling og Dolly Varden er det mye av her.

Mange sier også at dette stedet er det beste fiske stedet i hele Alaska.

Men det er ikke bare fiske som man kan oppleve her oppe, et rikt dyreliv er det også. Bjørner er det mye av i området, så man må være oppmerksom og ikke komme for nære. Ellers finner man elg, ulv, otere og ett utrolig rikt fugleliv.

Det er ett virkelig flott fjellområde her, man får noen virkelig flotte turer og kan nyte naturen fult ut.

Man kan leie seg båt eller kano og utforske området eller man kan bli med på en flytur og oppleve fjellet i fra luften.